Netværk: SynsNet

SynsNet er netværk for seniorer med begyndende synstab. Netværkene i SynsNet er drevet af Dansk Folkehjælp.

Seniorer med briller står i rundkreds og netværker
Få teksten læst op

Afspilningshastighed:

Meld dig til et netværk, hvor du får ny viden om typiske øjensygdomme for seniorer, hjælpemidler og gode råd til at få din hverdag til at fungere. Er du pårørende til en person med begyndende synstab, kan du længere nede på siden se, hvordan du bliver frivillig i et netværk.

Baggrund for netværk for seniorer med begyndende synstab

Hvert år oplever rigtig mange seniorer begyndende synstab. Det handler især om øjensygdomme som AMD, grøn og grå stær og nethindeløsning.

Et synstab er en voldsom oplevelse, der sætter gang i en masse tanker:

Bliver jeg blind? Kan jeg stadig passe mine børnebørn? Kan jeg overhovedet få min hverdag til at fungere?

Et synstab er med andre ord en krisesituation, som desværre for mange seniorer desværre resulterer i mindre livsglæde og måske endda isolation. Derfor har Dansk Folkehjælp påbegyndt arbejdet med lokale netværk under overskriften SynsNet. Her kan seniorer med begyndende synstab møde ligesindede og få viden og støtte.

Dét får du i SynsNet

I netværkene i SynsNet vil vi informere om aldersbetingede synsudfordringer og øjensygdomme, give gode råd om forebyggelse og anbefale konkrete ting, der kan lette hverdagen. Vi vil give overblik over rettigheder og muligheder i samfundet –  alt sammen for at hjælpe seniorer med at forblive aktive og udadvendte medborgere.

Hjælp andre: Bliv frivillig – og gør en forskel

Har du lyst til at gøre en forskel for seniorer med begyndende synstab i dit nærområde?

Måske har du selv erfaringer med synstab eller er pårørende til en person med synstab. Eller har lyst til at få nye kompetencer, oplevelser og kontakter. Dansk Folkehjælp søger frivillige til at indsamle erfaringer og udvikle metoder når der skal skabes gode, meningsfulde netværk, der rykker seniorer med synsproblemer mod større livskvalitet og bedre øjensundhed.

Du får indflydelse på metoder, aktiviteter, tid og sted – og får kompetencer i planlægning og netværksfacilitering. Og ikke mindst – du gør en forskel.

Sådan bliver du frivillig

Kontakt projektkoordinator John Pedersen – telefon: 70 220 230 eller post@folkehjaelp.dk

Eller klik dig videre, og tilmeld dig på https://www.folkehjaelp.dk/stoet-os/for-private/bliv-frivillig/