Delvis blind: Paprika Steen havde stor tumor i øjet

Paprika Steen måtte gennem en stor operation i hovedet for at få fjernet tumoren, og er i dag halvblind på det ene øje. Men hun er optimistisk og klarer sig med briller i mange i situationer.

Billede af instruktør og skuespiller Paprika Steen
Få teksten læst op

Afspilningshastighed:

Foto: Søren Bidstrup, Ritzau Scanpix

Den kendte skuespiller, Paprika Steen, har gået med en stor hemmelighed i et stykke tid, men nu har hun fået kræfter til at fortælle omverdenen om hendes sygdom: Hun fik for et stykke tid siden en stor tumor i det ene øje. En tumor på størrelse med et jordbær.

Den gode nyhed er, at tumoren ikke var kræft, samt at den nu er fjernet.

Paprika Steen, der havde stor succes forrige jul som instruktør med komedien “Den tid på året”, og nu er hun er aktuel igen i november med en ny komedie, “Mødre og fædre”.

I det nye nummer af  filmmagasinet Ekko fortæller hun, at hun gennem tre år havde fået et mere og mere dårligt syn, men hendes øjenlæge hele tiden affærdigede det med helt almindelig forkalkning i øjnene.

Ny øjenlæge

Men en dag tog hun heldigvis skeen i den anden hånd, og sammen med sin musiker-bror, Nikolaj Steen, opsøgte hun en anden og noget dygtigere øjenlæge.

“Min bror Nikolaj, som var gået med mig, blegnede og blev helt ude af den. Jeg havde nemlig en tumor på størrelse med et jordbær,” fortæller Paprika i interviewet.

Lægen havde både en god og en dårlig nyhed.

Den dårlige nyhed var, at tumoren sad på synsnerven, og at Paprika Steen ville blive blind, hvis den ikke blev fjernet med det samme.

Den gode nyhed var, at tumoren ikke var kræft.

Delvis blind

Det viste sig, at Paprikas nye øjenlæge var en af verdens allerdygtigste til netop den slags operationer, som hun nu skulle igennem.

Men på trods af den dygtige øjenkirurg, så var 57 årige Paprika Steen delvis blind på øjet bagefter. Hun fik hele 30 operations-sting på hver sin side af kraniet – som heldigvis nu er skjult under hendes kraftige hår.

“Men nu går jeg med briller, og det skal nok gå alt sammen,” siger hun i Ekko.

Paprika Steen har i forvejen en dramatisk sygdomshistorie. Det er nemlig kun et år siden, at hun droppede at tage lykkepiller, som hun ellers havde spist gennem 17 år. Heldigvis er den dramatisk afvænning gået godt, og Paprika er ikke blevet ramt af hverken angst eller depression, siden hun stoppede med lykkepiller.