Er det blevet sværere at læse avisen eller beskederne på din telefon?

Så kom forbi SynsExpo, som besøger Kolding den 16. og 17. april 2024 med tips og tricks til et godt seniorliv trods synsnedsættelse.

Der findes mange tips og tricks, som kan lette hverdagen med nedsat syn. Mange af dem findes i din smartphone.

Der findes mange tips og tricks, som kan lette hverdagen med nedsat syn.

Særligt belysning, fokus på kontraster i hjemmet og forstørrelse ved hjælp af forskellige redskaber eller teknologier kan gøre en forskel. VELUX FONDENs Synseksperimentarium – SynsExpo – giver syn for sagen og mulighed for at få en snak med lokale synskonsulenter.

Det sker i Kolding den 16. og 17. april 2024 hos CSV Kolding, Skovvejen 1B, 6000 Kolding

Tips og tricks til livet med nedsat syn

SynsExpo er et oplevelsesrum, som er bygget op som et hjem.

Her finder du et køkken med fokus på farvekontraster, en opholdsstue med fokus på forstørrelse og et læseområde med fokus på belysning.

Projektet er støttet af VELUX FONDEN og handler om at give særligt seniorer og deres pårørende inspiration til et godt liv, selv om synet er udfordret.

“Der findes rigtig mange ting, som kan lette livet, når synet begynder at give udfordringer. Vi har samlet nogle af de vigtigste råd i SynsExpo og bygget et lille hjem, hvor man kan komme forbi og se nogle at de tips, der kan gøre en stor forskel i hverdagen,” fortæller programchef i VELUX FONDEN Vibeke Lybecker

Kom forbi SynsExpo i Kolding

SynsExpo har tidligere været på Danmarksturné og er nu på vej til Kolding.

Der er ingen tilmelding, og det er gratis at komme ind.

Alle er velkomne – både seniorer med synsudfordringer, pårørende og fagpersoner, der arbejder med ældre i hverdagen.

Her kan du se, hvor og hvornår SynsExpo kommer:

Kolding 16.- 17. april

CSV Kolding

Skovvejen 1B, 6000 Kolding

Den 16. april 2024 – kl. 9-15

Den 17. april 2024 – kl. 9-15

Få gode råd om synstab her -link til rådomsyn: https://raadomsyn.dk/

Partnerskabet bag SynsExpo og Råd om Syn

Bag SynsExpo og websitet Råd om Syn står et partnerskab af forskellige fagligheder, der repræsenterer en bred viden om syns- og ældreområdet.

Blandt andet er udviklingen sket i samarbejde med Syncentralen i Vordingborg, CSU-Slagelse, IBOS, Øjenforeningen, Faglige Seniorer, Optikerforeningen, VIVE og Københavns Universitet. Samme partnerskab står også bag platformen www.rådomsyn.dk, som er et projekt, der kører sideløbende med SynsExpo.

Platformen samler viden om samme emne samt tips og tricks til hverdagen og henvender sig til de samme målgrupper som SynsExpo, nemlig personer med aldersrelateret synsnedsættelse, deres pårørende og fagpersoner. Overordnet formidler platformen og SynsExpo samme indhold, men på forskellig vis. Begge projekter er finansieret af VELUX FONDEN og drives af Komiteen for Sundhedsoplysning.